Ne hagyja az utolsó pillanatra!

Ne hagyja az utolsó pillanatra!

A szorgos szüreti munkák befejeztével kérjük adatszolgáltatási kötelezettségről se feledkezzen meg!

Származási bizonyítványok:

A szőlő származási bizonyítványokat a hegyközség szerint illetékes hegybírónál kell kérelmezni 2018. november 30-ig. Kérjük figyeljen arra, hogy valamennyi területére vonatkozóan adjon le jelentést. Akkor is, ha a szüret valamilyen káresemény miatt elmaradt.

Az első borszármazási bizonyítványt a pince helye szerint illetékes hegybírótól kell kérelmezni 2018. december 15-ig. A határidőt követően mulasztási bírásgot kell kiszabnia a hegybírónak. Fontos, hogy szőlő származási bizonyítvány csak április 15-ig, első borszármazási bizonyítvány csak július 15-ig pótolható, de ez esetben bírságot kell fizetni.

November 30-át követően szüretelt szőlő származási bizonyítványát (pl.: késői szüret, jégbor) a szüretet követő 8 napon belül kell kérelmezni. E szőlőkből készült bor első borszármazási bizonyítványát 2019. március 31-ig kell kérelmezni.

Szerkezetátalakítási támogatás:

A szerkezetátalakítási és átállítási támogatások egyéni terveinek benyújtására november 2-30. között van lehetőség a Magyar Államkincstár felé. A kérelem elengedhetetlen része az újratelepítési vagy átváltott telepítési engedély.

Kérjük ennek beszerzését se hagyja az utolsó pillanatra! A hegybírók ügyintézése átlagosan egy hétig tart. Valamennyi engedélyt ellenőrzi ugyanis a regionális titkár is, és több esetben a helyszínre is ki kell mennie a hegybírónak.

Cimkék: