Az Egri Borvidék sikerrel mutatkozott be a Csabai Kolbászfesztiválon

Bár hivatalos adat még nincs, a becslések szerint négy nap alatt több mint százezer látogató kereste fel a Csabai kolbászfesztivált, ahol az Egri Borvidék díszvendégként kiemelt bemutatkozási lehetőséget kapott.

Az Egri Borvidék a Csabagyöngye borsátorban állította fel standját, ahol minden nap két borász mutatkozott be, illetve a borvidék igen széles választékából tartott kóstolót.
3
A kóstolónak „ára” is volt: a látogatóknak egy 6 kérdésből álló tesztlapot kellett kitölteniük, amely az Egri Borvidékkel, illetve Gárdonyi Géza Egri Csillagok című regényével kapcsolatos kérdéseket tartalmazott. A helyes választ adók ezután elsősorban Egri Csillag és Egri Bikavér borokat kóstolhattak, de természetesen a borvidék többi védett eredetű borából is választhattak. A tesztlapokat egyébként a rendezvényen szintén jelen lévő egri Tourinform standján is ki lehetett tölteni. A borvidék standján naponta sorsoltunk egri borokat a válaszadók között, a fődíjat – egy 3 napos egri wellness hétvégét – a Tourinform iroda munkatársai sorsolták ki a rendezvény végén.
2
Az Egri Borvidék külön bemutatót tartott minden este a fesztivál meghívott vendégeinek a VIP sátorban. A négy nap alatt összesen 10 különböző bort kóstolhattak a vendégek. A csütörtöki nyitónapon a St. Andrea borászat Napbor Egri Csillag 2013, az Ostoros-Novaj Bor Zrt. Merlot-Pinot noir Rozé 2013, Gál Tibor Pinot noir 2011 Tóth Ferenc Egri Borvár Egri Bikavér 2009 borát mutatta be Tarsoly József egri hegybíró.
4
Pénteken a Bolyki pincészet Metatéma 2012, a Kovács Nimród pincészet Rozé 2012, és a Thummerer pincészet Egri Bikavér 2009 borát kóstolhatták, szombaton pedig a Besenyei borház Egri Csillag 2013, Pók Tamás Egri Bikavér 2011 és a Hangácsi Egri Bikavér 2009 borokat mutatta be Pók Tamás.

Az Egri Borvidék csapata a szombati kolbásztöltő versenyen is indult, és egy igazi egri-csabai kolbászt készített. A csabai fűszerezésű, és egy kis Egri Bikavérrel is ízesített kolbász olyannyira elnyerte a zsűri tetszését, hogy Különdíjjal jutalmazták.
1
A Különdíj pedig egy részvételi lehetőség a jövő évi kolbászfesztivál Krajcsó Pál Emlékversenyén, ahol minden évben a legkiválóbb csabai kolbásztöltő csapatok vesznek részt. Vagyis az Egri Borvidék 2015-ben is ott lesz a Csabai Kolbászfesztiválon.

A további képek a Galériában megtekinthetők.